Rezumat

Produs de asigurare specializat, destinat a proteja partile implicate in derularea unei lucrari de constructii civile

Asigurarea complexa de tipul “toate riscurile” este destinata a proteja partile implicate in derularea unei lucrari de constructii civile/ ingineresti sau montaj de instalatii, utilaje si echipamente tehnologice.

Pot fi acoperite atat daunele materiale aparute in urma unor riscuri naturale, incendii, explozii, accidente tehnologice sau erori umane precum si din orice alta cauza neexclusa de conditiile politei, cat si, optional, raspunderea civila pentru pagube materiale sau vatamari corporale produse tertilor in urma unor incidente in legatura cu desfasurarea lucrarilor.

Tot optional, acoperirea poate fi extinsa printr-o gama larga de clauze suplimentare pentru alte riscuri cum ar fi, de exemplu, cele asa-numit “social-politice”, de transport rapid, de proiectare etc.

Avantajele sunt evidente avand in vedere natura obiectivelor si riscurilor asigurate precum si investitiile mari pe care acestea, in mod curent, le presupun. Beneficiarul primeste siguranta derularii investitiei, chiar si in urma unui eveniment asigurat cu consecinte catastrofale, iar antreprenorii confortul dat de faptul ca utilajele, dotarile de santier, materialele de pus in opera precum si lucrarea la stadiul curent sunt protejate iar profitul asteptat va fi realizat prin nerezilierea contractului ca rezultat al unor daune si continuarea activitatii de santier.

Parteneri